Laseraplikaatioiden hoitokohteet

Akne ja aknearvet

Fotona tarjoaa laser-aknehoitoon protokollan, jossa Nd:YAG hoitaa tehokkaasti yliaktiivisia talirauhasia ja vähentää siten uuden aknetulehduksen kehittymistä.

Aknearpien hoitoon käytetään Er:YAG aallonpituutta tasoittamaan ihoa ja lisäämään uuden kollageenin muodostumista. Er:Yag silottaa arpia tarkasti ja kontrolloidusti kerros kerrokselta.

Arvet

Laserit ovat erittäin käytännöllisiä erilaisten arpien hoitoon. Fotonan ”dual-wavelenght” arpien hoidossa käytetään non-ablatiivista Nd:YAGia ja fraktionaalisesti ablatoivaa Er:YAGia yhdessä.

Tässä erittäin tehokkaassa ratkaisussa ei pelkästään hoideta arven esteettistä ulkonäköä vaan myös vaikutetaan arven monimutkaiseen verisuonistoon.

Fotona 4D

Kirurgista kasvojen kohotusleikkausta voidaan lykätä useita vuosia – jopa 10-15 vuotta – nykyaikaisen laserteknologian ja räätälöityjen laserhoitokokonaisuuksien ansiosta. Fotona 4D-kohotuksessa iho käsitellään Fotonan neljällä innovatiivisella lasermoodilla, hyödyntäen SP Dynamiksen Nd:YAG ja Er:YAG aallonpituuksia. Hoito aloitetaan suun sisäpinnan kautta. EnsimmäinenSMOOTH®-vaihe stimuloi fibroblastisoluja tuottamaan uutta tukikudosta sekä kutistaa välittömästi ihokudosta kiinteyttäen ja ryhdistäen sitä.

Hoitoa jatketaan FRAC3R -käsittelyllä, jossa ensimmäisen vaiheen kollageenistimulaatiota tehostetaan.

Kolmannen vaiheen PIANO -käsittely kiristää ja ryhdistää ihon kaikkia kerroksia. Lopuksi tehdään SuperficialTM -hoito ihon pinnan epätasaisuuksille, mahdollisille maksaläiskille, laajentuneille ihohuokosille ja muille virheille.

Ihon anti-aging

Toivomus ikuisesta nuoruudesta on kehittänyt anti-aging markkinoita valtavasti. Viimeaikainen kehitys laser-teknologiassa mahdollistaa nyt pitkään kestävän, tieteellisesti todistetun tavan säilyttää ihon luonnollinen kauneus. Laseroinnin etu verrattuna muihin hoitoihin, kuten kemialliseen kuorintaan, on sen tarkka kontrolloitavuus.

Ihon hoito tai kuorinta voidaan suorittaa ablatoimalla (ER:YAG) tai ei-ablatoivasti (Nd:YAG). Hoitotapa riippuu potilaan toivomuksista sekä ”downtime”-ajan pituudesta. Edellä mainittuihin hoitohin voi yhdistää anti-aging-hoidon TwinLight® Fractional Rejuvenation system. Tässä mullistavassa hoidossa laservalo absorboituu ihon pieniin vikoihin ja epätäydellisyyksiin jättäen ympäröivän terveen ihon koskemattomaksi.

Laserenergian lämpö stimuloi uuden kollageenin tuottamista dermikseen ja käsittelemätön iho nopeuttaa rejuvenaatiota. TwinLight® Fractional Rejuvenation on yksinkertainen kolmeportainen hoito, joka parantaa merkittävästi ihon koostumusta ja antaa sille raikkaan, terveemmän olemuksen.

 • Vaihe 1 Conditioning
  Nd:YAGilla käsitellään pinta kahdesti. Ensimmäisellä kerralla stimuloidaan ihoa, toisella toteutetaan syvä FRAC 3 lämmöntuottaminen ja ihon valmistelu fraktionaalista toimenpidettä varten.
 • Vaihe 2 Fractional Therapy
  Vanha, kulunut iho poistetaan fraktionaalisella Er:YAG laserilla. Vanhat, mikro-ablatoidut kanavat korvataan uudella kiinteämmällä ja terveemmällä kudoksella, kun uusi iho muodostuu.
 • Vaihe 3 Peeling
  Iho ablatoidaan kevyesti kokonaan ER:YAGilla. Tämä poistaa pinnalliset pienet ihovirheet ja täydentää hoidon.

Näitä hoitoja voidaan tehdä hyvin pinnallisena, syvälle vaikuttavana kollegeenin muodustuksella jne. Hoito soveltuu kaikille ihotyypeille.

Karvanpoisto

Fotonan erittäin tehokas Nd:YAG FRAC3-teknologia on antanut uuden standardin karvanpoistolle. Nd:YAGin aallonpituus soveltuu kaikille ihotyypeille toisin kuin muut aallonpituudet. Karvanpoiston hoitotulokset riippuvat paljon myös potilaan ihosta ja karvan laadusta sekä hoitoa antavan henkilön osaamisesta. Useimmat potilaat kokevat merkittävän karvoituksen vähenemisen. Mahdollinen uusi karvoitus on ohuempaa ja vaaleampaa, eikä niin huomiota herättävää.

Fotona S-11 skanneri nopeuttaa ja helpottaa isojen alueiden kuten jalat, selkä ja rinta, hoitoa. Skanneri tekee karvanpoistosta erittäin kustannustehokasta, koska hoitavaa sädettä ei tarvitse ohjata koko ajan manuaalisesti. Skanneri hoitaa 65×65 mm alueen kerralla.

Riippuen hoidettavan alueen koosta ja sijainnista vartalossa yleensä kolmesta viiteen hoitokertaa 6-8 viikon välein johtaa merkittävään esteettiseen ja kliiniseen tulokseen.

Kynsisieni

Tässä yksinkertaisessa ja tehokkaassa kynsisienen hoidossa käytetään Nd:YAG aallonpituutta. Kynsi ja sitä ympäröivä kudos laseroidaan tasaisesti heikentäen ja tuhoten sienen, joka on sairastuttanut kynnen. Laserhoidossa vältetään mahdolliset haittavaikutukset, joita perinteisellä lääkehoidolla aina on. The Clear Steps-hoito toteutetaan yleensä neljä kertaa viikon välein. Kaikki kynnet hoidetaan jokaisella hoitokerralla.

Pigmentit

Hyvänlaatuiset pigmenttimuutokset ovat erittäin yleisiä. Q-Switched laser on näiden poistoon ideaali työkalu. Laserissa on useampi aallonpituus ja erittäin lyhyet pulssit.

Fotona QX MAX on täydellinen laserlaite erilaisten pigmenttien, verisuonten ja melasman hoitoon. Pinnalliset pigmenttihäiriöt hoidetaan tehokkaimmin KTP (532 nm) aallonpituudella, syvemmälle menevät pigmentit Nd:YAGilla (1064 nm)

Hoidettaessa melasmaa QX MAX on tehokas Q-Switched ominaisuuden vuoksi. Se rikkoo pigmentin, mutta ei solua. Tämän vuoksi iho pysyy vaurioittumattomana, mikä mahdollistaa myös tehokkaan ja turvallisen tatuoinnin poiston.

Edellisten lisäksi myös ER:YAGia voidaan käyttää erilaisten pigmenttien ablatointiin. Tällöin poistetaan epidermis-ja dermiksen pinta kontrolloidusti ja lähes verettömästi. Tutkimukset osoittavat, että ER:YAG laserit hoitavat keratoosia erittäin tehokkaasti. Yhden hoidon jälkeen sekä kliininen että histologinen hoitotulos oli 93% parempi.

Smile Eye Lift

Veitsetön alaluomien kiristys.

Alaluomien laserkohotus – Smile Eye Lift – tehdään Fotonan SMOOTH moden avulla. SMOOTH mode on Er:YAG-laserin muoto, jossa ihon syvimpiä osia voidaan lämmittää ilman, että ihon pinta vaurioituu.

SMOOTH mode -laser mahdollistaa lämpötilan nostamisen kudoksissa juuri sille tasolle, jossa kudosten kiristyminen ja kollageenisynteesi käynnistyvät.

Tatuoinnin poisto

Q-Switched laserit ovat oikea työkalu moniväristen tatuointien poistoon. Erittäin lyhyiden pulssien avulla laser-energia absorboituu pigmenttiin vahingoittamatta ihoa.

Fotonan QX MAX tarjoaa neljä eri aallonpituutta ja nanosekunttipulssit. Nämä tehokkaat energiapulssit rikkovat tatuointipigmentin pieniksi partikkeleiksi, jotka elimistö sitten poistaa. Hoito ei kestä yleensä montakaan minuuttia, mutta hoitoja tarvitaan useita noin kolmen viikon välein.

Homogeeninen lasersäteen profiili takaa turvallisen ja tehokkaan hoidon. Iho pysyy vahingoittumattomana, riski verenvuotoon ja ihon pinnan muutoksiin minimoidaan.

TightSculpting

Fotona TightSculpting on laserhoito vartalon muokkaukseen ja ihon kiristykseen. Hoito suoritetaan kahdella eri aallonpituudella (laserilla), eikä siinä tarvita leikkaushoitoa. Hoidossa yhdistetään hypoterminen rasvasolujen tuhoaminen ja kollageenin uudistaminen loistavin tuloksin. Menetelmä on nopea ja turvallinen vaihtoehto laser-lipolyysille. Hoidossa ei tarvita kulutustarvikkeita, eikä potilas tarvitse toipumisaikaa.

 1. VAIHE
  Syvälle menevä ihon kiristys ja rasvanpoisto PIANO pulssilla
  Ainutlaatuinen, erittäin pitkä Nd:YAG pulssi on kehitetty homogeeniseen kudoksen lämmittämiseen miellyttävästi, turvallisesti ja nopeasti. Laserenergia ohjataan keskitetysti ihon alle edistämään rasvasolujen aineenvaihduntaa vaikuttamatta ihon pintaan. PIANO-pulssit ovat sekuntien mittaisia ja aiheuttavat tasaisen lämmityksen koko rasvakudokselle kiinteyttäen samalla.

 2. VAIHE
  Ihon kiinteyttäminen SMOOTH-pulssilla
  Toisessa vaiheessa käytetään vallankumouksellista, ei-ablatoivaa Er:YAG SMOOTH-pulssia, joka on ihanteellinen työkalu ihon kiristykseen. Intensiivinen, kontrolloitu pintakudoksen lämmittäminen stimuloi ja uudistaa kollageenia. Hoidettava alue kiinteytyy ja ihosta tulee elastisempi.

Korkeatasoisia lisälaitteita vieläkin nopeampiin ja tarkempiin toimenpiteisiin

Fotonan innovatiivinen MatrisView lämpöanturi mahdollistaa tehokkaat ja kontrolloidut hoidot varmistaen samalla potilaan turvallisuuden ja hoidon miellyttävyyden. TightSculpting-skannereiden avulla voi hoitaa isojakin alueita samanaikaisesti. Fotona SP Dynamis Pro, skannerit Lja T sekä MatrixView takaavat maksimaalisen tehokkuuden joka toimenpiteessä.

Verisuonet

Laserhoidot ovat arkipäivää erilaisten verisuonileesioiden poistossa. Esimerkkeinä
hemangiomas, vascular malformations, port-wine stains, venous lakes ym…

Fotonan long-pulse Nd:YAG laserit hoitavat kudosta 5-6 mm syvyydessä. Tutkimus osoittaa, että yli 75% potilaista, joilla oli syvä hemangioma, näkivät dramaattiisia tuloksia Nd:YAG hoidon jälkeen.

Fotonan long-pulse Nd:YAG lasereita ovat XP Dynamis ja XP Spectra.

Laserin energia absorboituu verisuonen vereen, koaguloi sen ja verisuoniseinämät tuhoutuvat. Nd:YAG vaikuttaa myös allaolevaan verisuonistoon, joka on tärkeää hoidon pitkäaikaisia tuloksia ajatellen. Tämä hoito on täysin turvallinen, koska terveet suonet tuottavat verta hoitoalueelle. Kehon immuunisysteemi poistaa kuolleen kudoksen aivan kuten mustelman häviäminen.

Vuonna 1988 Ruotsissa perustettu ja vuonna 1995 Suomeen laajentuva Scanex Medical Systems on johtava korkealaatuisten lääketieteellisten laitteiden toimittaja Pohjoismaissa.