Aplikaatiot

Conservative Dentistry

Fotonan hammaslaserit tarjoavat eniten mahdollisuukia kovakudoksen poraamiseen. Hoito on selektiivinen, tervettä kudosta säästävä. VSP (Variable Square Pulse) Er:YAG teknologia mahdollistaa tarkan ja hellän kovakudosablaation kiilteessä ja dentiinissä kuumentamatta ympäröivää hammasta. Puudutusten tarve vähenee ja toimenpiteistä tulee nopeampia ja helpompia. Mekaaninen ”rouhinta” jää pois, samoin ujeltava ääni. Sekä potilas että hammaslääkäri hyötyvät näistä ominaisuuksista.

LightWalkerin parametrit voidaan valita potilaan hampaan koostumuksen ja kunnon mukaan (terve/karioitunut). lenrajapaikkaukset voidaan hoitaa ilman verenvuotoa. Laser poistaa kariesta nopeammin kuin tervettä hammasluuta, ollen selektiivinen ja säilyttäen enemmän tervettä hammasluuta. Kaviteetin pohja on puhdas, ei ”smear-layoria”,ja dentiini tubulukset ovat auki. Happoetsausta ei tarvita.

LightWalkerin lasersäde kulkee nivelvarren kautta käsikappaleeseen ollen tehokkaampi kuin missään muussa hammaslaserissa, jossa säde kulkee optista kuitua pitkin. Energiasta ei imeydy nivelvarteen juuri mitään, kun taas kuituun absorboituu Erbiumista tulevaa energiaa paljon. LightWalkerin porausteho/nopeus on samaa luokkaa tai suurempi kuin perinteisessä porassa.

Fotonan suorituskykyisin LightWalker AT laser (20W) varustetaan patentoidulla QSP (Quantum Square Pulse) teknologialla. Tällä saavutetaan entistäkin nopeampi, tehokkaampi ja tarkempi ablaatio hammasta mahdollisimman paljon säästäen.

Endodontics

Fotonan ”Twinight Endodontic Treatment (TET) ratkaisee menestyksekkäästi perinteisen juurihoidon kaksi ongelmakohtaa, monimutkaisen juurikanaviston puhdistaminen ja laajentaminen sekä bakteerien tappaminen syvällä sivukanavissa.

Ensimmäisessä TwinLight hoidon vaiheessa käytetään mullistavaa PIPS (Photon Induced Photoacoustic Streaming) metodia. Er:YAG laserin avulla luodaan shock-wavejä huuhteluaineeseen, joka on kanavistossa. Tämän seurauksena kanavisto on puhdas, ja dentiinitubulukset vapaita smear-layorista.

Toisessa TwinLight hoidon vaiheessa käytetään syvälle vaikuttavaa Nd:YAG aallonpituutta ja sen tehokasta, pulssattua lämpövaikutusta tappamaan bakteerit sivukanavissa jopa 1000 mikrometrin syvyydessä.

Näiden kahden eri aallonpituuden, Er:YAG ja Nd:YAG, hyödyntäminen juurihoidossa parantaa hoitotulosta huomattavasti. Hoitokertoja tarvitaan yleensä vähemmän kuin perinteisessä juurihoidossa.

Implantology

Fotonan hammaslaser on oiva työkalu erilaisiin pehmytkudostoimenpiteisiin mukaan lukien implantologiset aplikaatiot. Onnistunut hoito vaatii implantin liikkumattomuuden. LightWalker laitteen Er:YAG laserin tarkkuus on erinomainen hoidettaessa peri-implantiittia,. Sillä poistetaan granuloomakudosta tulehtuneelta pinnalta, stimuloidaan luuta ja puhdistetaan implantti.

Skannerin avulla lasersäteellä voidaan nopeasti ja tarkasti hoitaa isompia alueita kerralla. Tämä tehostaa ja nopeuttaa eri toimenpiteitä niin implantologiassa kuin muillakin hammashoidon alueilla.

Oral Surgery

Fotonan hammaslaserit ovat ihanteellinen ratkaisu kaikkiin pehmytkudostoimenpiteisiin. Kirurgisissa toimenpiteissä säästytään useimmiten veitsen ja ommelten käytössä, kun toimenpiteet suoritetaan laserilla. Kirurgiset toimenpiteet ovat näin tarkkoja, verettömiä ja vähemmän kivuliaita kiitos samanaikaisen koagulaation, joka tapahtuu laserin vaikutuksesta kudokseen.

Fotonan Nd-YAG aallonpituus, sen alhainen energia, ja korkea taajuus mahdollistavat erittäin tarkan ablaation ja kontrolloidun leikkausviillon. Nd:YAGin pulssinpituutta hyödynnetään etenkin suukirurgiassa. Leikkaus voidaan tehdä erittäin nopeasti minimoiden verenvuoto (100us) tai kevyenä vaikutuksena samanaikaisesti koaguloiden, tai desinfioiden syvälle lämmön avulla (yli 500 us). Tämän lisäksi Er:YAG aallonpituus, joka on vakiona jokaisessa Fotonan hammaslaserissa, soveltuu erinomaisesti moniin pehmytkudostoimenpiteisiin kuten frenektomia, leukoplakian poisto ym.

Laser-suoritteisessa kirurgiassa hoitoajat ja parantumisajat ovat paljon lyhyemmät kuin perinteisesti suoritetussa kirurgisessa toimenpiteessä. Paraneminen on nopeampaa, eikä yleensä jälkikomplikaatioita esiinny.

Skannerin avulla lasersäteellä voidaan nopeasti ja tarkasti hoitaa isompia alueita kerralla. Tämä tehostaa ja nopeuttaa eri toimenpiteitä niin kirurgiassa kuin muillakin hammashoidon alueilla.

Periodontics

Hammaslaserien merkitys parodontologiassa kasvaa jatkuvasti. Laserit mahdollistavat nopeat, yksinkertaiset ja erittäin tehokkaat toimenpiteet. (Esim closed curettage, gingivoplasty, gum pigmentation, crown lenghtning)

Fotonan laserien kaksi eri aallonpituutta Er:YAG ja Nd:YAG antavat mahdollisuuden hoitaa laajin mahdollinen kirjo parodontogosia toimenpiteitä.

TwinLight Periodontal Treatment (TPT)

  1. Nd.YAG laser poistaa epiteelipinnan ientaskusta ja parantaa pääsyä juuren pinnalle
  2. Er:YAG laser poistaa perusteellisesti mikrobibiofilmin ja hammaskiven juuren pinnalta
  3. Nd:YAG laser koaguloi taskun ja edesauttaa verihyytymän muodostusta

TwinLight Periodontal Treatment auttaa hammaslääkäriä hoitamaan potilaan kohtalaisen-vakavan parodontologisen sairauden tehokkaimmalla mahdollisella tavalla ilman veistä ja tikkejä.

TouchWhite Tooth Whitening

Fotonan patentoitu TouchWhite toimenpide on nopein, hellin ja vähiten haitallinen laser- avusteinen hampaiden valkaisu, jossa käytetään Er:YAG aallonpituutta. Tämä aallonpituus imeytyy parhaiten veteen, joka taas on valkaisugeelin merkittävä komponentti. Lasersäde absorboituu täysin geeliin, eikä tuota lämpöä hampaaseen tai pulpaan, kuten muissa laser- avusteisissa metodeissa tapahtuu. TouchWhite toimenpiteessä valkaisugeeli voidaan kuumentaa enemmän vaarantamatta itse hammasta tai pulpaa.

Vuonna 1988 Ruotsissa perustettu ja vuonna 1995 Suomeen laajentuva Scanex Medical Systems on johtava korkealaatuisten lääketieteellisten laitteiden toimittaja Pohjoismaissa.